Manuele Lymfedrainage

Plan direct een behandeling via WhatsApp of telefonisch bij één van onze specialisten op de locaties:

 • Alphen aan Den Rijn (Zuid-holland)
 • Diemen (Noord-holland)
 • Roermond (Limburg)

Wat is een Manuele Lymfedrainage?

Manuele Lymfedrainage is een speciale massagetechniek waarbij de specialist met specifieke handgrepen en bewegingen de beweeglijkheid van het lymfvatenstelsel activeert en stimuleert.

De definitie is letterlijk het met de hand afvoeren van overtollig vocht. Door deze behandeling kunnen beschadigde of inactieve lymfebanen in uw lichaam weer geactiveerd worden.

Veel Lymfe Oedeem patiënten hebben baat bij deze behandeling.
Patiënten met Lymfe Oedeem hebben vaak extreme vochtophopingen in de benen, armen en/of andere lichaamsgebieden die zwaar en pijnlijk aan kunnen voelen. Manuele Lymfedrainage verlicht de pijn en dwingt het vocht zich af te nemen.

Wat zijn de voordelen van een Manuele Lymfedrainage massage?

Deze behandeling is zeer geschikt voor:

 • Oedeem patiënten
 • Het verminderen van uw omvang
 • Het stimuleren van huidvernieuwing
 • Het verstevigen van de huid
 • Het reinigen van het lichaam van binnenuit
 • Het versterken van het immuunsysteem
 • Het verlichten van zware benen
 • Ontspanning

Onze reviews

Lees hier wat klanten over ons te zeggen hebben

Snm “Cnem” sk
Snm “Cnem” sk
27/04/2024
Wat n handen! Goud waard.. vooral als je net n buikoperatie bent ondergaan..
Sien Sien
Sien Sien
27/04/2024
Selena wat ga ik jou gouden handen missen. Ik kwam binnen bij je na een x aantal behandelingen LPG zonder resultaat, en toen ging jij met me aan de slag. Na 1 behandeling zag ik al resultaat! Wauw, het vocht in mijn lijf en met name mijn buik, die zo hard was geworden na de lipo werd zachter en minder! Jou cliënten staan op nummer 1 en zo voelde ik me ook! Je bent lief, proffesioneel en een hardwerkende meid die resultaten levert. Alleen maar liefde voor jou! Ik hoop dat daar waar ik ga wonen ook iemand vind die net als jou is maar dat denk ik niet. Succes Selena!
Denice Zschusschen
Denice Zschusschen
19/04/2024
Tot nu toe heb ik er 3 sessies gehad en bij elke sessie werd ik top behandeld!!! De massages voelde persoonlijk aan en met uw eigen ervaring gaf je mij de indruk dat je weet waarover u sprak en los van de massages vond ik ook uw adviezen heel goed. Keep on doing what you’re doing cause you doing it perfectly 🙌🏾🙌🏾🙌🏾
Nina Bussers
Nina Bussers
17/04/2024
Mijn ervaring bij The Body Shaper is een heel aangenaam gevoel als je een body shaping massage krijgt. Je wordt super goed ontvangen en de masseur vormt echt een vriendschappelijke band, waardoor je helemaal op je gemak behandeld kan worden. Ik zag naar de eerste behandeling al resultaat, omdat ik veel vocht vasthield. Na de tweede behandeling begon ik extreem veel te plassen en zweten, waardoor het proces steeds sneller verloopt. Ik ben al super blij met het resultaat, maar we zijn nog niet klaar.
Melissa hoff
Melissa hoff
11/04/2024
Onwijs fijn geholpen! Eerst een sessie van 10 en daarna verlengt met nog 5 behandelingen. Hoe beter ik naar mijn lichaam luisterde hoe beter het resultaat werd door Selena. Alle tips & tricks hebben geholpen na mijn lipo 360, armen en benen. After care is gewoon heel belangrijk en wordt vaak te weinig gedaan. Zonde! Ik ben geopereerd door een van de beste Chirurgen van Blooming en heb er echt plezier van, nu al! Selena, bedankt voor de afgelopen weken, mijn dank is groot 🙏🏽 #Doktorkalamahmed#Blooming#The BodyShaper#Lipo360#Renuvion#jplasma#Maderomassage
Ayse Esra Goker
Ayse Esra Goker
07/04/2024
Super fijne dames! Ze weten precies wat ze moeten doen. Ondanks mijn spanning en zenuwen met de eerste afspraak wist Selena hoe ze hiermee om moest gaan. Ik voelde me al heel snel comfortabel. Ik heb zovéél minder pijn, en wauw! wat een verandering in mijn lichaam. Helemaal top, bedankt dames!
Cyiza Wills
Cyiza Wills
14/03/2024
Super tevreden met de dames! Krista en Lemiya. Vond het eerst super spannend. Maar ze zijn echt gezellig, nemen de tijd met je, helpen mij HEEL goed met nazorg van liposuctie. Goede tips! Aanrander. Go ladies <3
Demi Mortimer
Demi Mortimer
13/03/2024
Krista weet waar ze het over heeft en geeft de juiste adviezen voor het allerbeste resultaat na je operatie. Ik zie na elke massage steeds een mooier eindresultaat. Daarnaast is ze ontzettend lief en houd ze altijd rekening met je!

Wat zijn onze Tarieven?

Behandeling 60 minuten

 • 1 behandeling 75,-
 • Pakket van 5 behandelingen 350,-
 • Pakket van 10 behandelingen 650,-

Behandeling 30 minuten

 • 1 behandeling 40,-
 • Pakket van 5 behandelingen 180,-
 • Pakket van 10 behandelingen 350,

Nog vragen over de Manuele Lymfedrainage?

Als u nog vragen heeft over de Manuele Lymfedrainage, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Wij zullen u graag verder helpen en uw vragen beantwoorden.

U kunt ons bereiken op info@thebodyshaper.nl of bellen naar +31 6 14781343

Meest gestelde vragen

Manuele lymfedrainage is een zachte massagetechniek die gericht is op het stimuleren van de natuurlijke stroom van lymfevocht door het lichaam. Door zachte, ritmische bewegingen worden de lymfeklieren gestimuleerd om vocht en afvalstoffen af te voeren, waardoor het lichaam ontgift wordt en het immuunsysteem wordt ondersteund.

Nee, manuele lymfedrainage is  niet pijnlijk. Het is een zeer zachte en ontspannende techniek die geen pijn veroorzaakt.

Manuele lymfedrainage kan worden gebruikt bij verschillende aandoeningen, waaronder oedeem (vochtophoping), lymfoedeem, na een operatie of letsel, bij chronische vermoeidheid, fibromyalgie en ter ondersteuning van het immuunsysteem.

Het aantal benodigde sessies kan variëren, afhankelijk van de individuele behoeften en doelen. Over het algemeen worden meerdere sessies aanbevolen voor langdurige resultaten, vaak in een reeks van enkele weken.

In de meeste gevallen zijn er geen bijwerkingen van manuele lymfedrainage. Sommige mensen kunnen na de behandeling een verhoogde urinestroom ervaren, omdat het lichaam afvalstoffen afvoert.

Een typische sessie manuele lymfedrainage duurt meestal ongeveer 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de individuele behoeften en doelen.

Na een sessie manuele lymfedrainage kunnen mensen zich ontspannen en verfrist voelen. Het kan ook zijn dat ze vaker moeten plassen vanwege de toegenomen afvoer van afvalstoffen. Het is belangrijk om na de behandeling voldoende water te drinken om het lichaam te helpen bij het afvoeren van afvalstoffen.

Meer over Manuele Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage, letterlijk “met de handen afvoeren van overtollig vocht”, kan de beschadigde of inactieve lymfevaten in uw lichaam weer activeren, waardoor hun functie kan herstellen.

In ons lichaam transporteert het lymfestelsel vloeistof door lymfevaten, waarin eiwitten, afvalstoffen en witte bloedcellen zitten. Deze vloeistof staat bekend als lymfe en speelt een essentiële rol bij de afweer tegen ziekten, infecties en het opruimen van afvalstoffen. Het lymfestelsel handhaaft ook het vochtgehalte in het lichaam. Lymfevaten hebben eigen spiertjes die als pompen werken, waardoor lymfevocht vooruit wordt geduwd. Klepjes in de lymfevaten voorkomen dat de lymfe terugstroomt.

Beschadiging van het lymfestelsel door bijvoorbeeld operaties, bestraling of infecties kan leiden tot lymfoedeem, waarbij vocht zich ophoopt en een bepaald lichaamsdeel opzwelt. Dit wordt lymfoedeem genoemd en manifesteert zich vaak als een gevoel van spanning in de huid, resulterend in zwelling van de armen, voeten, enkels, benen, buik, heupen, knieën, gelaat en balzak.